Uw zorg 2011

Marco Tentij, technisch beheerder Unit ICT:

Zonder ondersteunende afdelingen is het voor veel medewerkers onmogelijk om hun werk goed te doen.
De Unit ICT is zo’n afdeling. Zij zorgen ervoor dat alle computers en bijbehorende systemen in het ziekenhuis goed werken. De Unit ICT bestaat uit 29 medewerkers. Eén van de technische beheerders, Marco Tentij,
is aan het woord:

“Elke dag een andere uitdaging”
Marco: “Binnen de Unit ICT zijn er verschillende disciplines.
Daaronder onze helpdesk, waar medewerkers naartoe kunnen bellen bij een probleem of vraag. We proberen dan het eventuele probleem zo snel mogelijk op te lossen. De functioneel beheerders in ons team houden zich voornamelijk bezig met EZIS, het systeem waarin alle patiëntgegevens over de behandeling staan.

De projectleiders richten zich op de grote ICT-projecten, bijvoorbeeld het Elektronisch Patiënten Dossier.” De klok rond “Ik werk bij het onderdeel technisch beheer. Dit houdt in dat ik samen met een aantal collega’s het onderhoud doe aan het netwerk en de daarbij horende systemen. Het gaat om het oplossen van ‘incidenten’ – storingen die direct opgepakt worden – en het doorvoeren van ‘changes’ – aangevraagde wijzigingen op ICT-gebied. Tenslotte werken we aan projecten en preventief beheer. Om de dekking en ondersteuning aan klanten (collega’s) te waarborgen, is de Unit ICT van 7 tot 17 uur bezet. 24-uurs ondersteuning bieden we door diensten te draaien. Zo is er altijd iemand beschikbaar bij noodgevallen.”

Topbaan
“Elke dag is er een andere uitdaging om op te pakken. Deze afwisseling en de teambuilding zorgen ervoor dat ik het erg naar mijn zin heb in het ZMC. Ik vind dat ik een topbaan!”

Lees hier het gehele document.