Wat is het verschil tussen XenApp 6.0 en 6.5??

Belangrijk om te weten is dat het alleen in x64 beschikbaar is en dat deze versie alleen te installeren is op Windows Server 2008 R2. Een upgrade is helaas niet mogelijk en je zult dus een clean install moeten uitvoeren. Applicaties, policies zullen opnieuw moeten worden geconfigureerd. De policies moeten ook worden nagekeken in verband met een aantal verbeteringen. Het is mogelijk om vanuit het Migration Center applicaties over te zetten van de oude naar de nieuwe farm. Voor de alle vernieuwingen geldt wel dat je altijd de nieuwste Citrix Receiver moet installeren!

En mocht je denken van he waar zijn mijn consoles gebleven?…. Neem dan eens een kijkje in je “Administrative Tools\Citrix”. Hier zal je vast wel wat vinden.

AppCenter Nagenoeg alle configuraties worden gedaan in AppCenter. Je configureert hier de security authenticatie tot de Citrix farm, applicaties en je voert ook het beheer uit vanaf hier. De ‘Load Evaluators’ vind je nog wel terug in de console maar alleen om deze te configureren. Het toewijzen van een load evaluator aan een server gebeurt nu met de Citrix policies die je vanuit AD aan de juiste OU knoopt.

    • Session-host en Controller

In XenApp 6.5 is een session-host only server nieuw. De servers hebben geen XML server meer, dit wordt afgehandeld door de controllers. Minder database transacties en makkelijker toevoegen van servers binnen je Xenapp farm zijn een van de voordelen.

    • Session Linger

Het komt wel eens voor dat je een gepubliceerde applicatie (stel: Outlook) afgesloten hebt om tot de conclusie te komen dat je dat belangrijke mailtje nog moet versturen. Wéér aanmelden, wéér wachten! Session linger zorgt ervoor dat je sessie nog even actief blijft. Deze timeout is te configureren. Wil je nogmaals je applicatie gebruiken dan wordt je bestaande sessie hersteld en dat gaat een stuk sneller!

    • Desktop Experience

Voorheen was dit alleen via een add-on pack te installeren, echter zit het nu geïntegreerd in Xenapp 6.5. Hiermee is het bv. mogelijk een Windows 7 thema aan te bieden aan de gebruikers.

    • Mobile Device Support

Overal inloggen met nagenoeg elk device waar de Citrix Receiver op geïnstalleerd kan worden. XenApp 6.5 maakt gebruik van de nieuwe Citrix Receiver verbeteringen voor multi-tasking, snellere Windows app prestaties en geavanceerde Linux device support. Pc’s, Macs, tablets, smartphones, en thin clients. Er is ondersteuning voor iOS, Android en Google ChromeOS. Tevens is er een mobility pack beschikbaar om de grafische interface te verbeteren voor de mobiele gebruiker.

    • Desktop Director 2.0

De Desktop Director bevat o.a. een dashboard met real-time informatie over de gezondheid en performance van de XenApp omgeving. Versie 2 is op Xenapp 6.5 te installeren, eerdere versies niet.

   Bron: klik

Comments are closed.